Det skrevne ord og dets makt.

Et ord er et ord og ordet har kun en mening. Legg til ett ord til og ordet har skiftet ståsted.

Det vi leser, leses gjerne med utgangspunkt i oss selv. Og med det i tankene så er det veldig vanskelig å skrive generelt. Ordene må veies slik at det objektive kommer frem. Selvfølgelig er det lov å leke med ordene, men da må man være klar over at misforståelsene står i kø. Og når man kommer dit har man egentlig tapt. Fordi, i mitt øye, er det veldig vanskelig å forklare et annet menneske at det dem har lest eller hørt, i forhold til det dem selv ser på som utgangspunktet mitt, er feil. Men det er slik mennesker er bygd opp tror jeg. I utgangspunktet er vi veldig like og vi ser på sakene helt likt, men fordi vi er forutinntatte og trekker slutninger både her og der, blir skjæringspunktene veldig klare og offentlige. Men hvorfor er vi forutinntatte?

Vi er pr. dags dato svært opptatt av medier. For min sin del bruker jeg tid på facebook. Det er ikke min første prioritet men jeg er innom når tid og anledning byr seg. Her er det mange brukerprofiler og med det mener jeg hva dem bruker dette sosiale medie til. Noen ler, andre gråter, noen gjør begge deler og en tredje kritisere alt og alle. Jeg har ingen pekefinger i forhold til det men å legge ut negative meldinger om andres gjøremål hadde nok jeg aldri kunne gjort. Grunnen er veldig enkel og jeg har vært innom dette tidligere i denne bloggen, man skal være godt satt inn i en sak for å kunne kritisere andre. Utgangspunktet er at vi mennesker gjør det meste for å trives. At andre gjør ting som sårer deg av alle slags grunner betyr ikke at dem er ute etter å ta deg spesielt men dem gjør det for å trives og tråkker dem på noen tær så er det vel rett og rimelig å si ifra, til dem det gjelder. Og selvfølgelig på en konstruktiv måte.  

Aviser leser alle, mange er innom forskjellige sosiale medier. Men hva leser vi? Og hvor mye vekt legger vi på de ordene vi leser? Svelger vi dem hele eller tar vi det med en klype salt? Og igjen, har vi satt oss inn i hvem det kommer fra og hva som ligger bak?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits