Et lite tankespinneri....

"Det er begge's feil at det gikk som det gikk, og det er begge's fortjeneste at det blir som det blir......."


Dette er en setning jeg har tenkt mye på og som jeg føler det ligger mye i..... Ta den med dere i hverdagen og prøv den ut.

4 kommentarer

Vær68

25.mai.2010 kl.23:17

Det er begges feil at det gikk som det gikk, men det er begges fortjeneste at det blir som det blir? Fortjenesten er jeg forsåvidt enig i, feilen derimot kan vel diskuteres utifra sak eller skyld? I hvilken forbindelse tenker du setningen? Hva legger du i begrepet feil? Ser at dette kan skyldes en konflikt mellom 2 partnere/ektefeller, eller?

sommervintervaar

27.mai.2010 kl.11:45

Vær68: Hei igjen og takk for at du stiller spørsmål vedrørende innlegget.

Først og fremst vil jeg fremheve ordet "feil". Dette blir alltid brukt som et negativt ladet ord. Dessverre. Ordet er vel det som linker seg til vårt liv flest ganger i hverdagen. Feil gjøres hver dag og er nok en av de tingene vi mennesker gjør meste av. Likevel gjør vi det til noe negativt.

I mitt lille innlegg setter jeg ordet "feil" i en positiv betydning. Kanskje for å skape interesse for denne setningen. Men det å gjøre en feil er jo ikke, uansett hvordan man vrir og vender på det, riktig. Derfor så jeg leser ut fra dette at; ja, vi gjør feil, men ved å gjøre akkurat det lærer vi noe som vi kan bruke i fremtiden. Altså, "fortjenesten" er lærdom og "blir som det blir" er fremtid.

Fortiden får vi altså ikke gjort noe med. Men vi kan altså lære av det vi har gjort.

I utgangspunktet er dette ikke ment som noe som skyldes en konflikt mellom noen. Dette kan gjerne brukes både for single, for par og for grupper. Tenk deg et lag/team på en arbeidsplass som sammen gjør en handling i god tro. Midt i handlingen går dette galt og resultatet blir overhodet ikke det man ønsket. Hva gjør da? Jo, man evaluerer situasjonen og tar lærdom av den. Neste gang går det garantert bedre ;-).

Det er ikke hva man leser, men hvordan.......

Og igjen takk for spørsmålet :-)

31.mai.2010 kl.00:28

Jeg ville skrevet om setningen. "Det er begges feil at det gikk som det gikk, OG det er begges fortjeneste at det blir som det blir..." Man er vel i utgangspunktet to (eller fler) uansett om det er i motgang eller medgang... Noen ganger kan man selvfølgelig drite på draget helt på egen hånd...men som jeg tolker setningen din, gjelder dette et forhold. Fordi du skriver "begge", som betyr to. Og to er man i et forhold. Både i medgang og i motgang. Så derfor vil jeg omformulere setningen... ; )

sommervintervaar

31.mai.2010 kl.19:40

Anonym: Det er det som er så bra med "det skrevne ord". Man leser det slik man ønsker, enten fra en subjektiv eller objektiv side. "Og" er jeg enig, Anonym, så den blir nok endret.

Jeg burde nok, som dere sier, byttet ut ordet "begge". Kan skjønne at det blir for spesifikt. Men den er åpen for omformulering, så absolutt. Men om det blir "min feil" eller "alles fortjeneste" så blir hovedbudskapet mitt det samme :-).

Igjen, veldig hyggelig å få tilbakemeldinger.

Skriv en ny kommentar

hits