En lykkelig stund ved tastaturet....

Lykkelig? Kæm faen e lykkelig? Å kæm faen skal fortelle andre at dæm e lykkelig? Jo, de selvutnevnte samfunnsvitera vi har her i landet. "Det sitt en stakkars faen på en benk ved der jeg bor....." Kæm sir at han e en stakkars faen? Kanskje han e jævla lykkelig der han sitt, for alt det dokker vet. Stigmatiseringa e enorm her til lands. Ka e det som får oss til å leite etter den forbanna lykken hele tida? Den vare jo kortere enn de fleste mannfolk varer i senga uansett? Nei dessa hobby-vitera har vel aldri uttalt sæ med utgangspunkt i sæ sjøl før. Nei, lykken e en pils. Eller kanskje 18. Man vet at lykken e der når man står foran pissoaret på puben og må læne sæ inn til veggen med panna for å være sikker på at man skal treffe renna, som i utgangspunktet er 2 meter brei. Da e lykken tilstedet, men som sagt. Den e og blir kortvarig, for i neste øyeblikk e du på hue og ræva ut derfra igjen....

Mens noen finner lykken i bånn av et halvliters glass, så finner andre lykken "elsewhere". Jeg tror det er sånn vi er skrudd sammen. Teksten ovenfor får meg også til å tenke at det finnes nok mange som er lykkelig ulykkelig. 

"Gresset er ikke grønnere på den andre siden" er en velbrukt klisjé. Det har også alle de andre versjonen som florerer rundt om på ulike sosialpornografiske nettsteder blitt. Vel, så var det kanskje ikke gull og grønne skoger der for den som måtte ha hoppet over, men det var kanskje bedre enn den brune, nedslitte, såkalte plenen man en gang gikk ny-forelsket og spredde frøene på. Alt har en grunn. "Skjebnen ville ditt og skjebnen ville datt"???? Nei. Omtrent et hvert litterært stykke jeg leser med ordet "skjebne" faller til grus hos meg. Grunnen? Ordet skjebne blir gjerne brukt da temaet blir altfor komplisert å forklare. Da er det vel ikke noe vanskelig å skjønne at "i følge folketroen" alltid blir nevnt som en følgestrofe, og gjerne i parentes etter ordet "skjebne". Tenk hvor mange forhold/vennskap o.l. som er blitt gruset av skjebnen. Ikke rent få vil jeg tro. Som sagt, det er alltids en grunn. En årsak, og den trenger ikke alltid ligge hos motparten. Med et åpent sinn til sitt eget indre finner man mye rart. Tro meg.

Med selvinnsikt og tanker som strekker seg litt lengre ut i periferien enn vår egen karma så går det an å ta en varetelling av vårt eget liv. Hvor har vi vært? Hvor er vi? Hvor skal vi? Hva ønsker vi? Jeg følger med på en blogger som er omtrent der. Han vet hvor han har vært. Litt usikker på hvor han er og definitivt uvitende om hvor han skal. http://nedoverbakke.wordpress.com/ Fortryllende lesning i et kanskje ikke så fullt fortryllende liv. 

Tilbake til utgangspunktet. Lykken. I mitt tilfelle er lykken det den er når den inntreffer. Og i mitt liv, kommer den veldig ofte. Ikke det at jeg er i en evig halleluja-stemning men lykken kommer til de som ikke krever. Derfor liker jeg navnet "Lykkeliten". To stavleses ord. Lykke og liten. Lykke som liten. Liten lykke. Krever man for mye ser man ikke den lille lykken. Den som er der i hverdagen. Den som alltid vil komme når du åpner øynene dine om morgenen. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits